Gde pre baciti pare?

Došlo je ovo strašno vreme u životu svake ženske (a i neke muške) osobe kada se elementarne pogode i nepogode ponašaju kao bipolarna tinejdžerka. Te je toplo, te je hladno. Danas lije i grmi, sutra me bude laste i vrapci. Obučem haljinu, zaveje me mećava. Izađem u jakni, istopi me Zvezda. To vreme, zna svaka žena (a i neki muškarac), zove se prelazno vreme. I, TO vreme, baš kao bipolarna tinejdžerka iziskuje onu vrstu pažnje koju moraš da pružiš jer si prisiljena.
- Treba da kupim onu laganu jaknicu, one gležnjače za kišu, a uz njih svakako torbu. Rolka otvorenih ramena je must have ove sezone. Baš je za prelazno vreme. Isto kao i one pocepane farmerke. Može i neki kaputić, ogrtač ili pončo. Znaš, nešto što se lako skida- komentarišem sa Cicom.
-Stvarno, kad dođe ovo prelazno vreme, ne znaš gde ćeš pre da baciš pare. Moraš i novi parfem, ne možeš one nežne voćne note zimi da prskaš na sebe. Šminka, takođe. Sad se devedesete vraćaju u modu. Ove modne kompanije izmišljaju modu isto koliko farmaceutske kuće bolesti. Te treba ti ovo, treba ti ono. Prelazno vreme traje mesec dana. Šta ćemo sa onom odvratnom zimom koja traje gotovo šest meseci? Valjda za to treba da se spremaš.
-Jeste Cico, al stvarno nemam ništa ni za tih mesec dana. Veruj mi. Ne mogu ići na faks u džemperu, ali ne mogu ni u majici kratkih rukava. Ludo vreme. Mislim, imam ja neke bodi majice od prošle godine, al znaš da sam se ugojila koju desetinu kilograma, stvarno ne ide da to nosim. One široke farmerke su mi sada taman, al to je isfurano. Ona jaknica, braon boje. Hahaha. Ta boja se više ne nosi a imala sam uz nju cipelice i torbu.
Mada, u pravu je Cica, kao i uvek. Bolje bi mi bilo da razmišljam na duže staze. Jeste, ide zima, ne tolko duga, al opet, uvek se čini kao večnost. I tu mi treba: nov komplet rukavica, šalova i kapica. Minimum dva. Majice, džemperi. Toga stvarno nikada nemam. Ok je da imaš samo sedam pari farmerki, ali ne možeš nositi sedam džempera nedeljno. Pomisliće ljudi da si beskućnica. Uz to, jedna torba za šest meseci jeste stvarno sramota. Donjeg veša nikad dosta. Pa onda treba onih pantalona za konferencije i seminare, što sa sobom povlači sakoe i košulje. Treba mi nešto za izlaske zimi. Ne možeš u klub ili  na kućnu žurku u šortsu i majici. Jeste da ja ne izlazim nešto, ali  mora se naći! Onda nešto za do kafića, ni previše fensi, ni previše obično. A gde je tek kozmetika za zimu. Što kaže Cica, moraš neke jače mirisne note. Koža se ljušti, kosa opada, nokti se lome. Nikad dosta krema za ruke, telo, stopala. Nikad dosta labela i balzama za usne. Pa hladnoća stvarno šteti i kosi i koži, a i uvek mi se uši upale od razlike u klimi u kući i spolja pa moram i novi nakit da kupujem.
A šta ćemo tek sa promenom raspoloženja? Kakvo je vreme takva sam i ja. Pa onda migrene, napadi gladi, nesanica, bol u mišićima- izluđujuće! Sve to treba umiriti saunama, masažama, spa tretmanima i stvarno ne znam gde pre da bacim pare!
-Mene boli uvo- kaže Cica.
Al lako je Cici, ona nekako zna šta da kupi a pritom je strašna flegma i boli je uvo i kako izgleda ( a uvek izgleda tip-top) i šta ko misli.
-Izgleda da je u tome tajna.
-Pa i jeste, treba voditi računa o sebi ali i pustiti tvoju duhovnu životinju napolje. Budi prava Iris, ne rob modnih kompanija i konfekcijskih brojeva.
Da, samo što je Cicina duhovna životinja mačka, a moja izgleda slon ili panda...
Uglavnom, obećala sam joj da sutra idemo zajedno u kupovinu. Cica će mi pomoći u kupovini pravih stvari.
U povratku kući razmišljala sam o PRAVOJ investiciji. Nisam mogla da se odlučim, da li je bolje kupiti kvalitetan, jak i veliki kišobran ili onaj slabij, jeftiniji, mali. Kupila sam oba... čisto da se nađu.


Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови