Jutarnja rutina


Rešila sam. Mogu ja sve sama.

Kaže meni Cica neki dan- Frizeri, manikiri, pedikiri, masaže, spa, bazeni, teretana, prođe ti život u tome, a sve možeš sama. Imam ti ja nekog druga, šaner, donosi sve proizvode iz Bugarske, al stižu mu iz Amerike, razume se. Poručiš ti to lepo, taman da počneš da vodiš malo računa o sebi, da izgledaš tip-top uvek. Ne samo jednom mesečno.
Pecnulo to mene, priznajem. Ne šminkam se ja često (ne umem), odem kod pedikira i frizera jednom mesečno. Uglavnom mi je kosa vezana u rep (jer je suva i leti na sve strane ). Kozmetičarka je čudo jedno, viđamo se na dva meseca (šta ću, ja sam zauzeta, uvek sam u obavezama, nemam ja vremena non-stop na depilacije i tretmane.) Pristala sam da konačno postanem jedna od onih -kako to uspevaš- devojaka. Mora za lepotu da se trpi.

5:00 h
Mora i da se žrtvuje. Sve je meni Cica napisala. Ustati malo ranije, priprema laganog doručka, pranje i sređivanje kose, šminkanje, mazanje, oblačenje i izlazak iz kuće sa izgledom holivudske dive. Cica tako već godinama, i stvarno joj ide.

Imam cirka dva sata do polaska na faks. Vala i ja jednom da odem na fakultet kao gospođa.

Stavljam jaje da se kuva. Sečem hleb, vadim jogurt i odlazim pod tuš. Pranje zuba, šampon, regenerator, kupka, pa onda ona maska za kosu što sam kupila od onog Cicinog šanera, kaže: -Maska od avokada i muskantnog oraščića- šta je to? -Staviti na čistu kosu nakon regeneratora i ostaviti da deluje 25 minuta.- Šta ću ja da radim u kadi 25 minuta?? Ok Iris, to tako ide, smiri se, možeš da se obriješ. A da, ne briješ se, depiliraš se. E da, možeš da staviš onu masku za lice isto što si od njega kupila, kaže: -Maska od limuna i crnog blata. Ostaviti na licu dok se ne osuši i postane čvrtso.- Super. Stavila masku. Šta sad? E da, možeš da sastružeš pete. Kako ti to kozmetičarka uvek radi, ima onu deljalicu, kao za krompir, sljušti mi svu kožu sa peta. Ok. Ovo boli. Prošlo tek deset minuta. Ma ne mogu ja ovo. Uf, što mi se zapeklo ovo na licu. Sve me steže. Neće da se skine. Auuuu kako je pocrvenelo.

Izlazim iz kade i tačno je 5:36.

Šta ovo smrdi? Jao jaje!! Sve mi voda izvrila, zapeklo se jaje u šerpici.
Nema veze, oljuštim ja jaje. Završavam lagani doručak deset minuta kasnije.

Uvijanje kose, mazanje i šminkanje.
Prajmer. Ok. Stavila.
Sad da uvijem kosu. Pffff kako smrdi. Što se dimi ovako? A uvek tako, i kod frizerke mi izlazi ona para, to je sigurno vlaga iz kose. Auuu što se slepilo ovako? Ok, nema veze. Vezaću je u rep ali ću samo rep uviti! He-he. Nadmudriću ja tebe!

6:15
Šta ću sa ovim licem pocrvenelim. Maska od blata. Ko me terao da je stavljam danas prvi put. Nema veze. Malo pudera. Maskara. Pi, vidi kako su mi se slepile trepavice. Sad ću ja njih pincetom da razdvojim. Jao, sve sam kapak zamazala. Sad ću ja malo senke na to, neće se primetiti. Malo sam razmrljala, a i trepavice su se slepile na desno. Nema veze, to se iz daljine ne vidi. Ajde malo karmin. Joj, mrzim ove tamne karmine, kad slučajno zamažem peko usana, sve se provali. Ok. Rumenilo. Previše. Mogu ja ovo toalet papirom da obrišem? Haha evo mi ga prirodno rumenilo, skroz sam puder skinula.

6: 45
Pencil suknja, košulja. Malo je izgužvana. Nema veze, ispeglaće se to na meni. Mazanje brzinski. Hah. Makar lepo mirišem.

Ok. Vreme je, izlazim.

-O, dobro jutro tata.
-Šta ovo smrdi na paljevinu? Ijuuuu.. šta se tebi, sine, desilo?


Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови