Studentski (dnevni) život

Ovo je opšta katastrofa.
Tek što je zvanično počela akademska godina, a ja već ne znam gde bijem.
Došlo mi je ono vreme kad su mi se javili davno izgubljeni prijatelji i rođaci da pijemo kafe (a to se, zna se, ne odbija), kad upoznajem nove ljude, idem na sva predavanja i vežbe ( obećala sam sebi da moram), kad krećem u teretanu, pokušavam da imam hobi i posećujem muzeje i pozorišta, tražim srodnu dušu i vreme da dišem i da se vidim sa Cicom.
Moj dan se sastoji od ustajanja, tuširanja, hranjenja nečim "lakim i dijetalnim", pa onda kretanje na fakultet (a sam put od-do traje mi više nego jedno predavanje), pokušavanja da se skoncentrišem na gradivo koje me ne interesuje dok se pitam šta ja radim ovde, onda kafa sa kolegama ( kako to da odbijem?) koja traje od tri do šest sati. Dalje, pokušaj ručka u obližnjoj brzoj hrani, čitanje nečeg rasterećujućeg u prevozu do kuće, dolazak kući, nešto slatko, odlazak na kafu sa Cicom, teretana dolazak kući, tuširanje, hranjenje, čitanje stručne literature pred spavanje.
Svaki dan manje-više ista priča.
Ukućani me gledaju uplašeno i stalno šapuću nešto što zvuči kao: "Na šta ovo dete liči", "Daj bože da ga završi", "Nemam reči"...
Osećam se kao da moji podočnjaci svakog dana rađaju bebe blizance podočnjake i bukvalno sam spremna da počnu da mi ustaju u autobusu.
Svakog dana jedva čekam da legnem da spavam, a svakog jutra sam umornija nego juče.
Iskreno se pitam kako uspevam da obujem one čizmice sa potpeticom i izađem iz kuće. Naočare su mi postale obavezan aksesoar, a korektor više ni ne pokušavam da stavljam.
Kupila mi Cica planer neki dan, kaže da naučim da organizujem vreme. Kaže još da je u tome tajna njenog dolaska deset minuta ranije svuda. Ja i da kupim jednu Cicu da mi organizuje život ne bih uspela da stignem na vreme. Da ne pričam da su mi kolokvijumi za manje od mesec dana, a da ja prosto nemam vremena da učim. Idi tamo, idi vamo. Vidi se sa ovim, vidi se sa onim. A i onih dana kada konačno ostanem kod kuće, posvetim se sebi pa lepo pogledam par filmova ili par sezona serije, odem kod manikira, eventualno u šoping i, razume se, legnem malo ranije.
-Dokle planiraš da živiš tim neorganizovanim divljačkim životom? Ima da se srušiš jednog dana.
-Mmmmmmhmmmhhhhmm...
-Iris?Halo? Iris?! Opet si se uspavala u toku razgovora?! Stvarno nemam reči....


Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови