Teretana

Sezona slava. Idealno vreme da se ugojite još minimum pet kilograma ako do sada niste stigli. Žito, vino, sokovi, meze, rolati, kiflice, salate, žestina, pečenje, sarme, supe, hleb, puno hleba, opet salata, opet žestina, kolači, žestina, žestina, žestina. Sve to na jedno mesto u roku od tri sata. I tako, danas kod kumova, sutra kod drugarice Jele sa kojom se viđam samo po slavama.. Malo kod ovoga, malo kod onoga i eto mene u after slava farmerkama dva broja većim koje se nose od novembra do negde februara.
E pa rešila sam, ima i ja da stavim tačku na to. Uplatila sam teretanu. Jedem samo žitarice, voće i povrće. Izbacila sam gazirano, slatkiše i belo brašno.
Polepila sam slike zgodnih modela svuda po sobi da me motivišu. Lajkujem i pratim sve stranice za fitnes motivaciju i pijem vodu non-stop. U ogromnim količinama. Zakazala sam i anticelulit masaže. Ima Iris da se otarasi tih pet (10) kilograma viška (što ih nosi još “od srednje škole”). Aha. Samo me gledajte.
Danas sam za doručak pojela prženo jaje na masliovom ulju (naravno da je to zdravo!), začinila senfom uz dva parčeta CRNOG hleba i čašu jogurta. Dva sata kasnije pojela sam bananu (užina se ne sme preskakati), onda sam ručala KUVANI krompir i spanać, kasnije zapržen na luku i opet maslinovom ulju, samo jedno parče crnog hleba, dosta kupus salate (začinjene). Onda za užinu jabuku. Da sam znala da jabuka otvara apetit, ne bih ja nju pojela. Al nisam znala pa sam za večeru morala da pojedem pitu sa sirom, iz pekare, naravno, nemam vremena još i da mesim. Piše tamo burek, al nije to burek, nemaju oni pojma, burek se seče kao pica, a ovo je bilo uvijeno, ako me razumete....
Evo mene u teretani. Osam sati, ja ko zapeta puška. Prvi trening, neka bude prvo pa muško. Ima da ostanem sat i po. Prvo trčim pola sata bez stajanja. Onda dvadeset minuta bajs, dvadeset minuta steper i dve serije trbušnjaka, čučnjeva i sklekova po 25 puta. Ima da budem hodajući dinamit za mesec dana.

Traka:
Okej, kada sam rekla trčanje mislila sam da imam deset minuta fore da se spremim. Gde to ima da odmah staneš na traku i trčiš? Malo da zagrejem mišiće brzim hodanjem....
Koliko već trčim, čini se kao satima... Šta, tek tri minuta? Ma..... kažu da je brzi hod produktivniji od trčanja. Samo brzi hod.

Bicikla:
Lagano postavljam program od najlakšeg do najtežeg.
Već me bole mišići nogu.
Možeš ti to Iris!!!

Steper:
Ovo će za mene biti lagano, išla sam ja na skijanje sa mojima. Doduše, nisam skijala al znam kako to izgleda i nije teško. Plus ću da stavim najveći nagib.
-Gospodine, za Vašu informaciju na steperu sam tek deset minuta i ne igram se tako što skijam unazad. Tako mi je lakše!
Šta mi ulazi u auru kad ga nisam ni zvala?!
Kakvi sve manijaci sebe nazivaju trenerima danas....

E sad samo još vežbe.
-Halo? Nemoj zezati? Položila sam kolokvijum?! Ekstra. Hvala što si javila.

Moram da požurim kući, setila sam se upravo da imam da spremam drugi kolokvijum. Jedna serija svega po deset puta će biti dosta. Ipak mi je prvi trening.
Gotova!
Baš sam gladna. Al nećeš Iris, naravno, vidi koliko je sati.

-E Cico, gde si?
-Evo me jedem pastu u ovom lokalu što mi je blizu kuće. Položila sam kolokvijum pa da se počastim.
-Dolazim.
-Kupi nešto slatko usput.Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови