Novogodisnje odluke

Zvončići, praznici nam stižu, euforija i tako to. Vreme je za novogodišnje odluke kao i svake godine. Do sada sam ispunila samo one koje se tiču sumanitog trošenja novaca na skupa putovanja po Evropi. Ali ove godine okrećem novi list!
Nova godina, nova ja. Zakazala sam šišanje sutra u jedan. I napravila sam čitav spisak odluka. Ove godine zaista planiram da se uozbiljim.

1. Dijeta, naravno. Ima li šta bolje nego kad je prvi dan nove godine nedelja? Znači, nedelja je, prvi januar, pravo doba za dijetu sutra, u ponedeljak. Baš šest dana pred veliki praznik svih pravoslavih vernika, mislim, ja sam ateista nego baba da se ne naljuti. Znači tada ću prekršiti eventualno tri dana, jelte, i 13. januara tad moram jer je opet moj omiljeni praznik samo u nacionalnom svetlu- Srpska Nova godina. Eto, možda još koji dan. Ali zaista krećem na dijetu, obećala sam sebi. Možeš ti to Iris!!

2. Učiću redovnije. Stvarno. I to ću već prvog jaunara početi da spemam ispite. Nema zezanja, nema više cile-mile. Ima da zagrejem stolicu, najbolji student da budem. Neće se više Iris brukati minimumom minimuma i propadati kao čovek i student. Već vidim kako profesori zabezeknuti na ispitu pitaju kako je moguće da sam tako loše odradila predispitne obaveze i kako mi upisuju sve same devetke....

3. Češće ću se viđati sa dragim ljudima i govoriću im koliko mi znače. Hoću, naravno. Dobro, svima nama dodje žuta minuta, pms, loš dan, mesec, godina, šta ja znam, ali važno je reći ljudima koliko vam znače i posvećivati im ljubav i pažnju. Pa makar to izgledalo ovako:
-Maaaamaaaaaaaaaa, gde si ostavila onaj moj lančić?
-Ne znam, tu je u mojoj sobi, potraži ga...
-E ja stvarno ne mogu da verujem, čovek ti nešto da, ti to izgubiš, kakva si ti to majka...
10 minuta kasnije
-E mama, izvini, našla sam ga kod mene u sobi, zaboravila sam da sam ga ja nosila posle tebe.. hehe
-Marš.

4. Vodiću više računa o svom zdravlju. Znači: više sna, manje kafe, manje slatkiša, manje stresa zbog toga što je pobegao autobus, je buba u kadi, je neko opet pojeo čokoladu koju sam rekla da više neću da jedem....

5. Prestaću da trošim kao sestre Hilton. Krajnje je vreme bilo. Nema više kupovanja bespotrebnih krpica, bespotrebne šminke, nameštaja, dekoracija... od sada kupujem samo ono što mi je potrebno.

6. Prestaću da dajem obećanja koja ne planiram da ispunim. J
Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови