Poslednji boem

Naravno da sam setna. Kako da ne budem setna. Kako to da objasnim ljudima? Prošao januarski, prošao februarski. Dva ispita sam dala. Šest sam prijavila. Nekako me obuzme neka tuga, tačno bih u kafanu da lupam čaše. Zar je moguće da jedan odrasli homo sapiens nema dovoljno mozga da da dva ispita po roku? Pa ne tumačim Bibliju ili evolutivni razvoj pauka krstaša, zaboga. To je samo 500 strana Iris... Nije bauk. Al eto, otelo mi se nekako. Sve lako ćemo, lako ćemo i na kraju- ništa. Svi mi došli krivi: i vreme, i kolege što zovu na kafu, i telefon što postoji, i roditelji što imaju očekivanja i prijatelji koji idu na lakše fakultete i imaju više vremena. Sve mi je krivo. Ali kako? Kako ja da učim kad čim što sednem za knjigu, zove mene Cica.
-Iris, konačno sam ga prebolela!
-E baš mi je drago, napokon!
-Ček, ček! Upravo gledam na Istragramu onaj deo gde vidim ko kome šta lajkuje... pa je l on normalan? Lajkovao je sliku Klari! Tačno ću kosti da mu polomim. Djubre jedno muško...
I tako, tu mi ode sat vremena dok ja njoj opet sažvaćem da je gotovo, da ne treba da je interesuje šta radi, da je ona jedna jaka, lepa i poželja devojka. Uvek ista priča.
E onda, kad se vratim na učenje, nisam više ni za šta. Kao čitam, a u sebi razmišljam- baš su sitna slova, moram i nove naočare da uzmem, a ne, štekam pare za letovanje, hoću li tada naći dečka, zašto nemam dečka, da li sam debela, mogla bih na dijetu, treba mi plan i spisak namirnica, zašto uvek lažem sebe, zašto se mudrački mozgovi mute... e da, mogla bih da pogledam taj film.
Pa kao, saberi se, ajde opet pročitaj. Pročitam ja, al totalno mentalno iskuliram to što sam pročitala.
Dobro, pauza, hajde malo da slušam muziku da opustim mozak.
Krenem od klasične muzike- Bah, Mocart, dalje zabavnjaci devedesetih, folk, turbo-folk, kafanska muzika. Negde oko momenta kada krene poslednji boem, ja  se uz tu muziku našminkam, obučem i krenem put kafane...  
Imam još pet rokova.Uozbiljiću se, kunem se, u svakom roku da dam dva i ja sam završila. 


Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)


Коментари

Популарни постови