Predavanje

-Konačno je došao i taj srećan dan he he, srećan vam početak drugog semestra (mali ološi zbog kojih moram da budem ovde) i dobrodošli na predmet Uvodne teorije o predmetu izučavanja.
Da, počeo je drugi semstar. Uspela sam da na ovo predavanje zakasnim samo akademskih pola sata jer su počele avgustovske vrućine u februaru, pa je nastao sveopšti haosu u gradu. No, dobro. Sad je stvarno ozbiljno. Pernica na rasklapanje sa Mašom i Medom je tu, unutra olovke, flomasteri, minerica, zarezač, gumica, obeleživači stranica, imam i notes, isto Maša i Meda jer to je tako slatko. Treba nešto da razbije monotoniju u ovim teškim, sumornim, studentskim danima. Iako sam upropastila januarski i februarski rok, to me ne sprečava da se u ovom semestru dovedem u red. Ja sam jedna odrasla, normalna, zrela i pametna devojka koja je sposobna da preuzme odgovornost. Imam i bananu i čokoladno mleko za kad mi padne koncentracija, čokoladicu za kad mi padne šećer i vodu za kad padnem u nesvest od saune koja se pravi u amfiteatru. Sela sam u prvi red, sve ima da slušam i da pratim, a i da zapisujem. Čak ću i pitanja da postavljam...
-Neću vam ja puno nekog uvoda praviti, o tome ćete sa asistentom na vežbama. Da mi predjemo na stvar. Naša tema će na ovom predmetu biti svemogućeteorijeopredmetukojiizučavateusvimmogućimoblicimaitezamapravcimasmerovimanačinimaukusima
Ala ga ubrza ova, ko će da stigne da zapiše ovako brzo. Nešto se mislim, nikada ja neću stići da zapišem sve bitno, a i dok pišem, ne mogu da pohvatam šta priča sledeće. Bolje ja da ostavim ovo i da samo slušam.
-Dakle, jako je važno da znate da su stari Egipćani verovali u mnoga proročanstva....da, kažite, koleginice?
-Oprostite, profesorka, koju tačno lekciju Vi predajete, pošto to o čemu Vi pričate nigde ne piše u knjizi?
-Pa da, toga nema u njizi, zato morate da slušate.
-Aha, samo, ne razumem, kakve veze imaju egipćanska verovanja sa Uvodnim teorijama o književnosti?
-Kako ste samo nepristojni! Slušajte pa ćete čuti. Postoji razlog zašto sam ja za ovom katedrom, a Vi tu na stolici.- i šibnu je pogledom profesorka
Ono jes, evo koliko ja imam iskustva, a imam već četvrti semstar, stvarno mi nije jasno zašto nam na predavanjima prosto ne približe gradivo iz knjige, a ne da pričaju o metafizičkom, apstraktnom smislu svemira jer je to uvod. Kod mene na fakultetu predavanja nemaju baš puno veze sa knjigom iz koje učim.
Prošlo je četrdeset pet minuta, a gospođa, vidim, ne daje pauzu. Stvarno mi je pala koncentracija. Mogla bih ovu bananu i mleko.... al kako ću, u prvom redu....
Ja ću da podignem knjigu kao da čitam nešto, i uzimaću veeeelike zalogaje i gutljaje. Neće provaliti. I nije, čoveče. Ništa nije videla.
-Imaš li olovku- pita koleginica do mene
-Imam, naravno.
-Hvala. Usput, ja sam Ela.
-Drago mi je, Iris.
Pola sata kasnije, saznala sam da je Ela zapravo studirala ekonomiju, kao moja Cica i igrom slučaja se poznaju. Ima neverovatnno zgodnog brata i voli, kao i ja, intergalne čokoladice kojih sam, igrom slučaja, imala četiri. Naravno da sam ponudila Eli, ali je ona uzela samo jednu. Ja sam morala tri.
Ništa od pauze izgleda, ona stvarno planira da nas drži dva i po sata bez pauze. Jesmo mi druga godina, al daj malo mislosti. U narednih dvadeset minuta popila sam celu flašicu vode od 0.75. Stvarno mi je bilo muka.
Ne mogu više ni da je gledam ni da je slušam. Samo skače sa teme na temu, ne mogu da je pratim, spava mi se, žedna sam, vruće mi je, ide mi se u toalet, pije mi se kafa, odmara mi se.... Ja ću da izađem!
-Oh, oprostite profesorka, nešto mi se slošilo, ja ću morati da napustim Vaše predavanje.
-I meni bi se slošilo da sam pojela isto što i Vi.

Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови