Gradski prevoz

Hoće li ovaj autobus više? Čekam ga pola sata. Mrtva sam umorna, prepešačila sam pola grada da nađem plavu košulju na pruge. Presela mi je.
Moram da stignem kući za pola sata, a u uslovima kada autobus stigne na vreme treba mi 45 minuta.
Ooooo evo ga! Još samo kad bih sela ili mogla makar da se naslonim negde....
Šta je bre ovo... ljudi se bukvalno lepe jedni na druge da bi vozač mogao da otvori vrata. Ma ulazim, ne ineresuje me. Ionako za tri stanice izlazi pola autobusa.
Taman što sam stala na vrata i počela da udišem afrodizijak žene koja se, po svemu sudeći, nije oprala duže vreme, eto mene gura čovek koji želi da uđe.
-ŠTA STE SE NAGURALI SVI U AUTOBUS. ŠTO NE SAČEKATE DRUGI.
Govori on, dok mi gnječi i slezinu i rebro. Već sam se pustila, jer i da hoću ne mogu da padnem a nemam ni za šta da se uhvatim.

Napokon, prođoše tri stanice, isprazni se autobus. Evo par penzionerki- trče maraton i igraju se “nabodi pa uđi” igre. Uleću kao besne u autobus, sedaju, okreću se u panici i pitaju: “Je l ovo 96???”. Ma nek si ti utrčala i sela, nema veze što ne znaš u šta.
Njena suparnica koja nije uspela da uleti, jer je u haljini i potpeticama, pritom ful našminkana, nakarminisana, maskara, japanski iscrtane obrve i ljubičasta kosa, tugaljivo gleda curicu koja nosi na leđima ranac od nekih dvadesetak kilograma i pita: “Je l može baka da sedne???”
Ma samo sedi bako, baš izgledaš slabo i nejako.
Da li je iko, uzgred, primetio da deke nikad ili izrazito retko podižu ljude da bi oni seli.
I tako jedan deka, gotovo fosil, u somotnom odelu, a napolju +30 jedva se drži za onu šipku.

Prođe tu jos par stanica, samo ja stojim. Oslobodi se mesto, i naravno da sam sela. Stavila sušalice, upalila meditaciju, zatvorila oči kad- kucka me neko po ramenu.
-Sram te bilo, ustani detetu da sedne..

Ovo me možda najviše nervira.

PRVO: NARAVNO DA BIH USTALA DETETU
DRUGO: AKO SI VEĆ TAKO DOBRA DUŠA USTANI TI I NEMOJ MORALISATI BILO KOME.
Šta ona zna, možda mi je danas najgori dan u životu ili sam izašla iz bolnice ili sam raskinula sa dečkom kojeg nemam. 
Nisu njeni hemoroidi najbitnija stvar na svetu.Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)


Коментари

Популарни постови