Posao

Da ovaj fakultetski život izvlači najgore iz čoveka- tačno je. Ali što izvlači sve pare iz džepa, to je tek priča za sebe. Neki dan krenula ja na fakultet, vdim samo 500 dinara na stolu.  Moji roditelji, mislim se, ko preživljava na fakultetu sa 500 dinara dnevno. Mada, i kada bi me pitali na šta ih trošim, malo bi me bilo sramota da im kažem.
Stignem na faks- kafa sa kolegama- 150 rsd. Odem u čitaonicu učim kao sumanuta, i naravno, ogladnim. Šta ću, učenje tako iscrpi čoveka. Siđem po sendvič- op! Ode 200 dinara. Uz to dok kupim čokoladicu i vodu, eventualno žvake, to je 150 dinara manje. Vratim se u čitaonicu i nastavim sa mukotrpnim skrolovanjem instagrama dok je knjiga ispod telefona i eto ti koleginice, zove na pauzu, tu ode još 150. NARAVNO da ću jesti još jednom do devet, dok se ne zatvori čitaonica i tu ode još oko 200 dinara. Al da je samo to. Malo malo, pa treba neka skripta to je još -300 dinara. U sve to se uračuna i neki izlazak, kafana, svirka, humanitarna žurka koja ne može da prođe ispod 800 dinara minimum. Pa onda nove olovke i markeri. Treba podvući celu stranu, i bitno i nebitno, sve se to računa kao učenje. Uglavnom, prosečno se na fakultetu potroši oko 1000+ dinara dnevno ako ste nepušač. Eto, ja sam rešila. Želim da nađem posao i da budem odgovorna, zrela i samostalna. Ne želim ni od koga da tražim novac. Pa šta ako studiram. Imam kolegu, studira na dva fakulteta. Što ja ne bih mogla da radim i studiram. Počela sam da tražim posao. Da vidimo:

-Traži se čistačica za čišćenje javnih klozeta. Radno vreme od 8-16, 100 dinara po satu.
Ha-ha. Jesu normalni? Neću to da radim, fuj, gadno mi je. Ajmo dalje...

-Traži se osoba za lepljenje oznaka u Novoj Pazovi.
Nova Pazova.............

-Traži se konobarica u kafiću.
Neću to. Da me gledaju pohotno matore drtine i da me štipkaju. Tako kaže tata.

-Traži se negovateljica starije osobe.
Bljak, da im presvlacim pelene

-Traži se osoba za slaganje robe, stajanje ispred kabine, unošenje kutija
Ovo je previše fizičkog rada, ja sam nežna. Neki kancelarijski posao ako može.

-Traži se trgovac za rad u prodavnici
Ovo je fiksno radno vreme. Meni teba ono, par sati..

-Traži se bebisiterka
Pre bih gorela u paklu

-Traži se hostesa
Ni mrtva.

-Traži se učitelj klavira
Sad mi krivo što nikada nisam bila muzikalna

-Traži se osoba za posao u kancelariji.
Evo ga!
-Potrebno znanje svih programerskih veština.
Kakve programerske veštine, jedva se na Windows osmici snalazim.

Pa ništa.......nema posla u ovoj zemlji...Lajkujte https://www.facebook.com/publikovanje/  kako biste videli svaku objavu. :)

Коментари

Популарни постови