G-ROK

Dođe rok, sa njim i stres. Sa stresom čokolada, sa čokoladom kroasan, sa kroasanom pica, sa picom pomfrit, sa pomfritom..... kilogrami, sa kiogramima- LETO.
I tako i ove godine, ja stvarno želim da odem na more. I verujem da mogu. Napravila sam računicu: ako dam šest ispita u julu imam mesec dana do sledećeg ispita, u avgustu, samo da ja dam tih šest i pakujem kofere. Ali kako da ih spakujem. Junski sam totalno uprskala i svu količinu svoje tuge pretvorila sam u srazmernu količinu celulita i sala. I evo me ovde. Za sve je kriv ovaj fakultet, mislim, nije kao da sam bila top model pre fakulteta, ali sam makar imala kontrolu nad svojim životom.
Rešila sam, od sutra ima da nosim zapakovanu zdravu hranu. Em je zdravije, em je jeftinije, em je efikasnije. Ne moram da izlazim na kilometarske pauze iz čitaonice na svaka dva sata.
Ja ću to svako veče spremati i skuvati, sve lepo zapakovati i smestiti u frižider.
Tako je i bilo. Sinoć sam napravila proju koja je malo zagorela, naseckala sam  paradajz, ubacila malo sira. To mi je doručak. Za ručak sam skuvala malo graška, a za užinu sam ponela bananu i kajsije. Neću ja više da imam salce. Ha-ha.
A kad je došlo vreme........ja sva radosna otvorila one kutije sa doručkom. Proja sva skvašena, paradajz iscureo po kesama i torbi, onaj sir se ukiselio. I šta ću, morala sam da odem da kupim jedan sendvič. Pa šta, to je sve isto to, samo smešteno među malo više testa. I tu dok sam izašla na pauzu, pojela sam čkoldaicu i popila čokoladno mleko. Morala sam, onaj sendvič suv, nikakav.
U međuvremeenu sam otišla na pauzu za kafu gde sam popila frape od čokolade uz malo domaćih kiflica u kafiću.
Kada sam se vratila na ručak, shvatila sam da nema uopšte soli u grašku, da je bezukusan i bljutav pa sam trknula do supermarketa. Kupila sam posnu boraniju, u kojoj je neko, po ukusu sudeći, oparao noge. Na kraju sam bila prinuđena da kupim hamburger. Zbog toga sam stvarno bila pod stresom i želela sam da pojedem nešto voća što sam ponela, ali, kada sam se na svoju OGROMNU nesreću vratila u čitaonicu, voće je od stajanja postalo mekano i pustilo je neku vodu. Meni je stvarno bilo neophodno da pojedem nešto što u sebi ima šećera pa sam otišla do obližnje zdrave hrane. Tamo sam kupila 200g čokoladnih bananica.
Danas samo nisam imala sreće. Ali, sutra je novi dan, od sutra ću ja to...

Коментари

Популарни постови