Hot dejt

Cica je najbolji prijatelj na svetu. Uvek je tu da mi pomogne.
Danas idem na važan dejt. Mislim da je konačno to-to.
On se zove Srđan i jaaako je sladak. Upoznali smo se preko zajedničke koleginice na fakultetu, čuli se par puta, razmenili brojeve igrom slucajeva, i konačno me pozvao na piće. Mislila sam da nikad neće to uraditi. Kada me je  konačno pitao bukvalno sam skakala od sreće, stvarno mi se sviđa.
Cica dolazi da mi pomogne sa šminkom. Nikada nisam bila neki profesionalac. Cica zato ima brdo šminke i zna te sve neke tehnike kako da te od raspale siromašne jadnice transformiše u seksi transformersa.
-Dobro, Cico, šta ćes da mi radiš?
-Razmišljala sam konturisanje sa njud usnama i smouki aj sa bojama šampanjca i kajsije.
-Ništa te ne razumem, samo radi šta znaš.
Pokajala sam se što sam to rekla jer sam posle sat i četrdeset osam minuta izgledala kao Džej Lo, i kasnila sam u tom trenutku dvadeset minuta.
-Naravno da ćeš malo da kasniš...
-Cico, ne četrdeset minuta, sad ću da ga zovem da otkažem..
-Ako ćeš toliko da me ponziš i moj mejk ap luk baciti niz slivnik....
-Dobro de, samo ću mu javiti da je nešto iskrslo...

Trči Iris! TRČI!! KASNIM! AUTOBUS STAJE, PALI MI SE ZELENO, PRETRČAVAM ULICU.. jebote, napolju je 35 stepeni, ovo je katastrofa. Trebalo je da se nađemo pre četrdeset minuta, rekla sam mu da mi je mačka imala srčani napad. Utrčala sam u autobus zadihana i znojava. Zapravo, nisam utrčala nego sam se samo prilepila na masu ljudi koja je stajala na vratima. Nemam vremena da čekam drugi. Ako napolju ima 35, ovde ima 40 stepeni. Mokra sam do gle kože. On je javio da sedi u kafiću i čeka. Meni treba 30 minuta do tamo. Napolju je tolika sparina. Neko me je upravo nokautirao laktom i mislim da mi je razmazao narandžasti njud nešto na ustima. Ne mogu da izvadim ogledalce jer nemam mesta. Pogledaću i popraviti kada izađem.
OKEJ ŠTA SE DEŠAVA? Nemoj sada molim te. Bože, Budo, Alahu, Šivo ako je nekada momenat da nema gužve to je onda sada. Molim vas sve grupno da se pokrenemo, stignemo i da propirka malo vetra kroz ovu limenku.
Vozač otvara vrata. Ne?Molim vas? Slatko vas molim? Ok.
Krećem pešaka. Sva sreća pa sam poslušala Cicu i obula sandale na debelu štiklu. Sada nabadam i idem brzinom mrmota.
Okej....izgleda da se desio udes. Hvatam taksi. Nema taksija.
Zovem Srđana.
-Hej šta misliš da kreneš ka meni. Sačekaj me na stanici. Izvini, stvarno je bila teška situacija??
-Hajde....

Okej, ulazim u sledeći autobus. Nisam znala da autobus može biti puniji. Okej, neka baba mi bukvalno zatvara levo oko svojom plećkom. I KLIMA SE. RAZMAZUJE MI CICIN SMOUKI KAJSIJA ŠAMPANJAC.

TAKSI STANICA. TO!
Izlazim i ulećem u prvi taksi. Hvala nebesima jer je upravo počela kiša.
Š.....šta?
-Gospodine, milsim da vam curi plafon u taksiju... GOSPODINE OVO BAŠ CURI
Kapljice vode mi kvase kosu i cure niz lice.
Zovem Srđana. Tu sam za minut.

Osećam se grozno, kasnim sat vremena i devet minuta. Srđan stoji na stanici kao pokisao, jer i jeste pokisao. Ja izlazim iz taksija na pljusak i dotrčavam do njega.
Nekako me čudno gleda...
-Srđane!!
-Hejjj, je l se znamo?
-Haha Srđane, to sam ja, Iris...
-Irsi! Imaš nešto...n..na.. licu.

Pa da, naravno, mislim se ja, moja Cica je kraljica šminke i transformacije.
Uzimam ogledalce.....narandžasti karmin preko obraza se ukršta sa kaki bojom senke koja mi je razmazana po obrazu. Imam crne tragove maskare koja se sliva niz moje obraze od kiše i kosa mi je slepljena i mokra.


Коментари

Популарни постови