Letovanje

Danas, kada sam lakša za 12 esp bodova, ne bi bilo loše da sebi stvarno ponudim neki odmor. Zvala me Cica. kaže: "Ajde malo živni, šta ima veze što ti sledeći rok počinje za dve nedelje. Imamo vremena da zapalimo negde na kratko, bilo gde", i u pravu je Cica,ona zna da živi. Ima da odemo negde, malo da odmorimo, da ležemo u devet i ustajemo u sedam, da uživamo u hrani koju same spremimo, da gledamo TV po ceo dan, i kuliramo ostatak vremena u spoljašnjem svetu.
-Ne dolazi u obzir, Iris.
-Šta?
-Ako ćemo ići negde zajedno, ima da to bude stvarno studentski provod.
-Kako to misliš?
-Izlazimo u deset uveče, vraćamo se u deset ujutru, doruckujemo burek koji smo kupile usput, legnemo da spavamo, kada se probudimo odmah pravac plaža, vraćanje oko osam u apartman i spremanje pa jedemo, naravno nešto iz pekare kad krenemo u noćni život. To je studentski provod.
-Cico, ja to ne mogu tako, znaš.... toliko sam radila  želim da se odmorim...
-Stvarno si postalaa baba, Iris!
-Šta ću.
-Dobro, ajde mi da se dogovorimo gde, da istražimo sve, pa ćemo se lako dogovoriti.
-Ajde...u Tursku nećemo, tamo mi je previše opasno zbog ovih napada, a i ja sam malko žensije građe, može da se desi da se dopadnem nekome i da me kidnapuje.
-Ha ha ha.. Iris..
-Bugarska i Hrvatska- ne, više bih da idem na proverena mesta.
-Grčka?
-Loše iskustvo....
-A, da, sećam se, o tome drugom prilikom...Dobro, onda Crna Gora!
-Hajde. Gde ćemo?
-Sutomore ili Budva. Ne pristajem na treće.
-Brate, Cico.... u Budvi mi trećinu limuna u čaši gde dodaju vodu iz kanalizacije i prodaju za 10 eura. Stvaarno nema smisla. Pa mi smo studentarija, odakle meni te pare kad ja ne radim??
-Sutomore?
-E tu se kupaš u kanalizaciji. Peškir nemaš gde da staviš. Ležalja 15e. Danilo Blagotić ti nudi apartman za 300e, sedam dana, a deliš wc i nemaš kuhinju da kuvaš na odmoru! Nema smisla.
-Pa dobro, gde bi ti?
-Ja sam mislila seoski turizam, po Srbiji. Evo gledaj ovo, kaže: "Prelepa kuća u Batočini, van domata civilizacije i ljudi, sa bogatom prirodom, samo 2789 dinara dnevno.", vidi slike Cico. Prelepo je.
-Ma jesi li ti normalna, pre bih se kupala u kanalizaciji i tukla na pesku da ostavim peškir, i dala Danilu tolke pare ni za šta, i pila tu šugavu limunadu i živela na ivici egzistencije nego da platim sedam dana na selu dvadeset hiljada. Nikog čula, nikog videla. Šta ja tu da slikam za instagram? Travu? Ko će me tako videti? Ovce?! Brate, Iris, nekada me stvarno zabrinjavaš.

Коментари

Популарни постови