Nova Iris

Nova školska godina, nova sezona, nove krpice, novi ljudi, nova ja. Doooobro, mislim, ne baš. Septembar još nije gotov, imam još tri ispita do očišćene godine. Molim se za oktobar velikom prodekanu i studentskim predstavnicima, božanstva su u ovoj situaciji precenjena. Nove krpice i ne baš, više nešto kao nova dijeta pošto sam pod utiskom ispitnog roka nabacila deset kila, pa sa ohih par starih imam dvadeset kila viška. Novi ljudi, isto ne baš, poprilično sam zaglavljena sa svim istim ljudima i ne mogu  sad da ostavim dečka zbog nove školske godine, bilo bi malo glupo. Ali nova ja? Svakako!
Evo baš danas- idem ulicom, duva vetar, slušam neku seku koja peva o tome kako nema vremena za komentare, slou moušn, prebacujem kosu, hodam elegantno, upravo sam pala jedan ispit i baš me briga za to. Nemam vremena za to. He-he!
Znam, poprilično nije smešno, ali na stranu to. Nova ja sam u smislu ono kao, imam nove planove. Prošlost nije važna. Ne gledamo pozadi na sve popadane ispite, idemo pravo.Nigde nisam otišla celo leto. Dolazi oktobar, rešila sam, ima da idem na sva predavanja, posle predavanja idem u čitaonicu da učim tu lekciju i sledeću lekciju, da budem spremna za naredni čas. Zaista sam rešila. Ima da spremam kolokvijume od prvog dana. Neće Iris više guliti skriptu 48 sati pred kolokvijum. Ispiti? Pih. Videće svi. Ima da dam ceo prvi semsetar do februara. Ja sam jedna jaka snažna ženka koja može da završi godinu sa svim ovim prenetim predmetima u junu! Naravo da mogu. Mogu ja da se dovedem u red. Evo i od sutra ću na dijetu. Ima da kažem Srđanu da mi više ne kupuje čokolade, keksiće, sokiće i pice. Mora da prestane da bude tako dobar dečko i da počne malo da me kritikuje. Moram da se učim da ne podležem pritisku drugih i da budem nezavisna. Eto imam ja još mnogo da naučim ove godine. Jeste da je malo kontadiktorno, ai to je samo znak da moram da se dogovorim sa sobom.
Već sam sve spremila. Pernicu sa zvezdicama, olovke sa šljokicama, fluorescente mirisne olovke i markere. Lepe sveske, zanimljiv termos i futrolu za naočare. Ako me to ne motiviše ove godine, ne znam šta hoće.
Važno je da sam ja donela odluku, eto, mogla bih baš sutra da krenem na onaj kurs disanja ponovo..

Коментари

Популарни постови