Mi smo drugarići

U moru prelepih reči ovog prelepog jezika, na ovoj prelepoj planeti u prelepom univerzumu, u mom sada savršeno sređenom i srećnom životu, umalo me šlog nije strefio i umalo nisam "frasnula" kad mi je Cica nekođ izjavila da ima drugarića.
-ŠV obrazac ti poljubim, šta je to drugarić, Cico?
-Čoveče Iris, od kako si našla dečka totalno si se pomerila iz centra dešavanja, mislim, nije kao da si nekada i bila, ali ono.... kao da sada pričamo drugačijim jezikom.
-Cico, ne drži me za živac, šta je to drugarić i je l prenosi polne bolesti?
-Paaa... nije to tako jednostavno objasniti. Drugarić ti je pojava u životu gotovo svake normalne osobe ovog veka i ispoljava se kroz raznorazne vidove i načine. Drugarić ti je tip sa kojim se znaš, al niste drugari, niste u vezi, ali niste u kombinaciji.
-Ne razumem? Pa šta radite?
-Pa svašta i ništa.
-Cico..... pojasni!
-Sećaš se Alekse?
-Onog što ti se sviđa još iz vrtića?
-E baš taj. Vidiš- Aleksa i ja smo drugarići. Sviđao mi se još u vrtiću, ali smo tada bili previše mladi. Pa kada je došla osnovna škola pisao mi je domaći i ljubavne pesme. Pa je došla srednja škola gde smo se poljubili na ekskurziji u poseti Nemačkoj, ali kad smo se vratili u školu pravili smo se kao da se nita nije desilo, iako sam se ja užasno ložila na njega. Pa smo tri godine kasnije nakon velike mature otišli na Brodarac i poljubili se mrtvi pijani, i, sećaš se još šta nakon toga...
-Nemoj da me zezaš da si sa Aleksom?
-Ne. Nisam ja sa Aleksom. Samo smo se čuli pre par dana, javio mi se preko instagrama i počeli smo da se čujemo. Kreten je rekao da nije za vezu nakon što smo prešli čas iz anatomije. I ja sam pristala na to.
-Cico.......
-Ali to nie sve, uz tu neverovatnu ponudu dobila sam poziv nedelju dana kasnije da se opet DRUŽIMO, jer "mi smo drugarići".
-I pristala si?
-Naravno da sam pristala. Posle Mileta mi zaista treba malo oduška.
-A čekaj Cico, brate, pa dokle ide ta anatomija, nije mi baš najjasnije to?
-Tinejdžerski. Srednjoškolski, da ti se bolje izrazim. Zato se i ne može nazvati kombinacijom, ali nije baš da nema ničega pa nismo drugari, ali isto tako nije obavezujuće, pa nije veza.
-Aha...pa čekaj, koji su sldeći koraci?
-E pa to je još jedna stvar jako zanimljiva u vezi sa drugarićem, nikada ne znaš kada će se desiti. Vidiš, trebalo je deset godina do prvog poljupca, pa još tri do drugog, ali evo, nije prošlo mnogo od toga, ljubili smo se u dve nedelje više nego u trinaest godina. I isto tako, drugarićki odnosi su prepuni ljubavi i mržnje istovremeno. Ili smo u svađi dve godine, ili nismo drugarići.
-Pa Cico, što to radiš sebi? Što ne nađeš nekog lepog, načitanog, pametnog i sabranog momka da te voli...
-Pa šta je ljubav ako ne drugarićarenje? 

Коментари

Популарни постови