Lični trener

-Guuuuraj. Guraj, guraj, guraj. GURAJ!
-Dokle da guram više?- pitam dahćući
-Ajde, još malo, uskoro smo gotovi.
-Miloše, to si rekao pre tri sprave. Prošla sam i traku za trčanje, i bicikl i ono što izgleda kao da skijam od čega me boli i plućna maramica. Sad si me stavio na ovo da guram noge i još si mi teg nabacio, molim te, Miloše, imaj milosti.
Da, Miloš je moj novi personalni trener koji košta kao jedna velika kupovina u Zari. Osim što je skup, bezobrazan je i nema milosti. Tek mi je drugi dan u teretani a on se frlja sa nekim kardio programima i topljenjem sala glupostima. Moš misliti. Sve me to Cica nagovorila. Ona i Miloš su godinama u dobrim trenerskim odnosima (aha, trenerski), a i moja nutricionistkinja mi je preporučila da malo treniram.
-Sva ćeš da se razvlačiš kao žvaka ako ništa ne budeš trenirala, ovako kad treniraš možda jesi punija, ali si zategnuta, ima razlike.
I tako, kad su me grupno svi zaskočili, morala sam.
-Trči, trči jen-dva, topi salo dva-dva, budi zgodna tri-dva!- dere se dok trčim na traci. Oni ljudi u teretani zadovoljno gledaju jer su debeli ali ne i posramljeni.
Što nisam kao sav normalan svet uplatila teretanu, došla jednom i odustala zauvek. Ili makar uplatila pa dolazila nekad i tada zabušavala. A ne, mora Iris da sluša Cicu. Lako je njemu, on samo stoji i dere se, lako mu je da naređuje.
-Ajde sad samo da odradiš i vijačine poskoke.
-Miloše, počeću da pijem sopstveni znoj, ljubim te kao brata, daj mi samo jedan guc.
-Ne valja da se pije voda, ima samo da budeš teža. Sva si kilava, još mi samo treba da se halapljivo napiješ vode. HAJDE SKAČI JEN-DVA, SKAČI SKAČI DVA-DVA, BUDI ZGODNA TRI-DVA.
Dok preskačem vijaču i izgledam kao da mi je neka kardiovaskularna bolest doživela vrhunac, u teretanu ulazi moja Cica u punom sjaju. Visoka, zgodna, nosi šarene helanke i top u istom dezenu. Prilazi i razdragano cmače Miloša u obraz, a mene gleda u fazonu okupaj se, šta si se usvinjila.
-Tebe neću ljubiti dok se ne sabereš. Šta si se zajapurila kao jabučica- Miloš se zadovoljno smeška- to je samo vijača.
Pokušavam da izgovorim videćeš ti svoga boga, al se čuje samo neko zadihano krkljanje gde se razazna samo koji samoglasnik.
-Iris, završili smo. Vidimo se sutra u dvanaest?
Cica mi preti očima.
-Aha, vidimo se- možda na ulici ako te sretnem, mislim se- sutra u dvanaest.

Коментари

Популарни постови