Onaj razgovor

-Dušo.. htela sam nešto da popričam sa tobom.
-Kaži, mama?
-Čuvaj se.
-Molim?
-Je l se čuvaš?
-Od čega?
-Pa znaš... štitiš li se?
-Mama, od koga?
-Moraš da se paziš. Bolesti su na sve strane.
-Ne brini mama, stvarno nosim štramplice svaki dan. I bodi i šal. Čoveče, prepala si me, ja sam mislila sad ćeš da pričaš o ko zna čemu.
-Hah, ma ne, znaš... došlo je već neko doba, ja tebi treba da kažem neke stvari, ti nisi više mala. Nemoj da napraviš neku glupost, posle svima upropastiš život tako.
-Mama, ništa mi nije jasno. Na šta ciljaš?
-Pa na ono..
-Mama, zaboga, imaš preko četrdeset godina, ne ponašaj se kao dete.
-Pa ti i Srđan ste sigurno do sada... znaš. Moraš da koristiš zaštitu.
-Mama, tajming ti je malo promašen. Sad će mi dvadeset druga. Ako se računamo po mojim drugaricama, kasniš jedno šest godina.
-Ccc, pa zar tako rano. Deco, vama organi nisu razvijeni.
-Mama, udavale su se u trinaestoj. Sigurno uveče nisu igrali karte i jeli bakin koh. Al nemoj da se brineš, nisam uradila ništa nepromišljeno tako mala. Ja sam sve žive prešišala.
-Ako dušo, i treba, muškarci to vole i treba to da poštuju. Nisi ti sa svakim...
-Dobro, mama, dovoljno je neprijatno. Jesi htela nešto baš značajno da kažeš na tu temu?- mislim se, kasno si se setila da imamo ONAJ RAZGOVOR. Ja sam gotovo devedeset posto stvari naučila u trećem osnovne iz časopisa BravoGirl i od Jovanke čija je mama svako polugodište imala drugog momka, pa je mučena Jovanka prepričavala šta je sve videla, čula i našla.
-Htela sam samo da ti kažem- čuvaj se, Srđan je dobar dečko, al to su muškarci, ko zna sa kojom je bio samo iz potrebe. Ne krivim ga ja, daleko od toga. Nego da znaš, svakakve bolesti haraju, ne vidiš ih, al sutra kad dođe vreme za decu, sve se pokažu.
-Dobro...... mama....
-Dobro, ne ljuti se, evo kupila sam ti nešto.
Iz džepova vadi četiri kutijice na kojima piše- preservatives ultra protective thick-
-Mama, puno ti hvala, ako mi ovo ne pomogne, ne znam šta hoće, zaista.

Коментари

Популарни постови