Rezultati do ponoći

Spremaš kolokvijum nedeljama, dobro, ne nedeljama, ajde, spremaš ga danima, dobro... dan pred kolokvium, al ipak ga spremaš. Dođeš tamo, sedneš, odradiš ga kako znaš i umeš, daš svoj maksimum, dobro..... daš četvrtinu svog maksimuma ali toliko jer, neprospavana noć je iza tebe. Završiš, a ona kaže:
-Rezultati do ponoći.
Prekrstiš se, zahvališ božanstvu svake religije jer makar jedna osoba na fakultetu radi svoj posao i izađeš sa toplinom u srcu očekujući rezultate vrlo uskoro.
MEĐUTIM
-Znate kako, moj posao nije samo da ja vama držim vežbe- kaže asistentkinja- ja imam i pored toga da radim, imam i ja da učim, i ja se školujem, nije moj jedini posao da spremam vama predavanje, moram i kolokvijum da osmisllim!- pravda se ona.
Ja se nešto mislim, pa dobro, baš mi te je žao. Al, evo, ja sam sigurna da ima ljudi koji bi radili taj tvoj teški, preteški, Sizifov posao. Nisam sigurna da ti je neko stavio nož pod grlo i reko da moraš da radiš ovaj posao po cenu života i smrti. Je l mene neko pita što nisam spremila kolokvijum? Ne, i kada sam imala neki problem, pala sam bez da me iko pitao. Tako isto, dragi asistenti, ni vas niko ne pita što niste stigli da odradite svoj posao. I studenti imaju očekivanja.
Al iskrena da budem, slabo me to i dotiče. Nego, aj što neki kasne malo, neki ga kasne mesecima. Imali smo jednu profesorku- kolokvijum je bio u maju, rezultati su stigli u junu. Narod nije znao da l da prijavljuje ispit ili ne.
Imamo jednog, kad kaže do ponoći rezultati, oni svaki put budu tačno u 23:59. Al to volim i to pošujem.
Mislim, svi smo mi malo neodgovorni, zar ne? Ne krivim ih, samo treba da naznače kao, KAD VAM KAŽEMO SUTRA, RAČUNAJTE +3 DANA. Jer, nije kao da je to slučaj na jednom predmetu.
-E šta uradi ti ženo?- dahće Nina, koleginica sa faklteta, kroz sušalicu.
-Kako to miliš?
-Pa kolikvijum?
-Koji kolokvijum?
-C, slušaj nju, kako koji kolokvijum. Istorija! Danas su izašli rezultati!
-Je l to ono što smo radili pre mesec dana?

Коментари

Популарни постови