Ala si se ti promenila

-Ala si se ti promenila, sestro- kaže meni jedna poznanica iz kraja.
-Je l?
Nisam sigurna kada je promena postala loša stvar.
-Cico, jesam se ja promenila?
-Jesi.
-Kako? Na bolje ili na gore?
-Nema toga, samo si ozbiljnija, zrelija, više si svoja nego ikad. Prosto si se promenila.
Pa sad nešto i razmišljam, ako mi Anabela kaže da sam se promenila, a sa njom sam se družila pre tri godine, logično je da sam se promenila, ZAPRAVO, hvala bogu da sam se promenila i ne razmišljam više kao sedamnaestogodišnjakinja. Evo, ja ću ostati u mentalnom sklopu tinejdžerke kada se budem udala i rađala decu, samo da ne izneverim Anabelino ili bilo čije očekivanje. Promena je odlična. Shvatam da ništa neću uraditi ako ceo život ostanem u zoni komfora samo da neko slučajno ne bi pomislio da sam drugačija. Promeni me ručak koji pojedem, a kamoli životna odluka sa kim se družim, ljubim, šta učim i šta radim. Promeni me kada čujem tužnu životnu priču. Sve me menja i treba da me menja. Jedino pozitivno promenila si se je bilo kada sam smršala, a sve ostalo promenila si se bi značilo- osilila si se, naložena si, ohola si, nafurana. Nije nego? Ako ćutim pa progovorim- onda sam se promenila? Ako nađem posao koji volim- onda sam se promenila? Ako odlučim da neko nije bio dovoljno prijatelj prema meni- i onda sam se promenila?
Što se bilo ko uopšte potresa oko tuđe promene. Danas mi se sviđa nešto i mogla bih o tome da naglabam svaki dan, kroz godinu ili dve mogu da zavolim nešto drugo ili da ono isto zamrzim. Ne vidim tragediju u promeni.
-Slušaj bre, kaži ti toj dušebrižnici da ništa ona ne brine. Ljudi koji ti govore da si se promenila su uglavnom oni od kojih si bolja ili si se na neki način odvojila od njih. Ne brini, i, svaki sledeći put kada te pitaju da li si se promenila ti im lepo kaži- da, i zahvali im se na komplimentu.

Коментари

Популарни постови