Ja sam se juče tuširao

Nekada stvarno mislim da u životu srljam iz greške u grešku, al ne znam kom sam se bogu il svetitelju toliko zamerila da me ovako kažnjava. Počela sam da se malo više useljavam u Srđanov životni prostor. Ne baš kao da živim sa njim, ali sam češće kod njega u stanu. Kažem ja lepo Srđanu:
-Ljubavi, idem ja sad da se istuširam, pa kad završim ja, posle mene ti?
-E, ma jok, ja se neću večeras istuširati, tuširao sam se juče.
-Eto ti sad, ti si se juče tuširao. Isto si juče jeo, pa si jeo i danas, kakve to veze ima?
-Ama što si dosadna ženo božija. Ceo dan sam sedeo kod kuće, nisam ništa radio, nisam se oznojio, nema potrebe.
-Stvarno si odvratan..
-Zamisli onu jadnu malu dečicu u Etiopiji... oni nemaju vode da piju, a ja ovde da prolivam litre vode bez preke potrebe..
-Ma nemoj me sad na emotivnu notu. Ja jesam ekološki osvešćena, al mi se večeras ne spava sa gas maskom. Ti možda misliš da nema potrebe, ali dušo veruj meni... ja sam ti prijatelj pre svega. Moraš bre i ti malo da povedeš računa. To što sam malo češće kod tebe u stanu, ne znači da treba da se zapustiš.
...
-Srđane?
-Molim?
-Ma ti mene uopšte ne slušaš.
-Slušam.... nisam se ja zapustio, takav sam oduvek, samo sam se ranije strateški zapirao.
-Šta si radio?
-Postoje tri vrste tuširanja. Strateško, informativno i fundamentalno.
-Bože me sačuvaj..
-Strateško je kada osetim sam sebe, pa samo te delove koji prave probelm regulišem. Informativno je kada me osete drugi, pa ja odem pod tuš da se utefteriše da sam se tuširao. A, fundamentalno je.. pa znaš.. kad već više nema smisla. Totalno pranje, što bi se reklo.
I ja šta ću, onako stala, zinula, zgađena i posramljena. Da mi je neko pričao da će ovako da izgeda zajednički život, rekla bih mu da se fundamentalno nosi. E al mislim se, nećeš ti mene preko vode žednu prevesti Srđane.
-Slušaj ljubavi, u pravu si, jadna ona dečica u Etiopiji. Ni ja neću da se tuširam posle treninga više. Al imam ideju, taman sam planirala da kupim filter za vodu, pa ćemo u lavore da skupljamo i da filtriramo.
-Daj, bre, Iris, šalio sam se malo. Idem ja na jedno fundametalno.

Коментари

Популарни постови