Samo ne odustaj od sebe

-Iris, moram da ti priznam nešto?
-Pomirila si se sa Miletom Muštiklom?
-Ne...
-Misliš da si trudna sa trenerom?
-Ne...
-Gledala si osobi u autobusu pored tebe u telefon dok je kucala poruku?
-Iris, stvarno je ozbiljno. Nije za šalu. Nešto se ne osećam najbolje u zadnje vreme.
-Ooookej. Počinje da me plaši. O čemu se radi?
-Nisam ni ja nasigurnija. Već neko vreme se budim umorna, tužna, nesrećna. Na sve stvari gledam negativno. Ako se desi sedam lepih stvari i jedna ružna, ja ću se uvek osvrtati na tu jednu. Sve me pogađa. Jako sam razdražljiva. Svađam se sa svima. Samo bih plakala. Po ceo dan. Postala sam nesgurna u sebe, to nikada nisam bila, i to me plaši. Onda imam neke iracionalne strahove. Zauvek ću ostati sama, nisam dovoljno zgodna, počela sam da fejlujem na fakultetu, gubim neke drage ljude. Nije mi jasno šta se dešava sa mnom.
-Au..... mislim, nije kao da ništa nisam primetila, ali ovo je baš.... neočekivano. Mislim, sad ovako na prvu loptu, šta da ti kažem? Je l postoji neki događaj koji je inicirao sve te emocije?
-Ne. Samo imam utisak kao da sam se umorila od svega.
-A da probaš sa psihologom?
-Pa ono, šta znam, malo me sramota.
-Koga?
-Misliće da sam luda?
-Ko?
-Okolina?
-Okolina je luda ako misli da depresija treba da se ignoriše.
-Misliš da je depra?
-Ne znam šta je, ali znam da ćeš biti u redu.
To je ono što nam ne kažu. Danas je biti jaka osoba neki super kul pridev. Ona je jaka. Ona čuva sve u sebi. Ona nikad ne plače. Nikad se ne žali. I ona se na kraju razboli, jer čuva sve u sebi. Retko te kad ko pita kako si, ali da to zaista misli. Retko kada pitamo dete u sebi kako je i da li mu treba zagrljaj. Budi hladna, budi mačo, budi nedodirljiva, a kada uveče legneš trudi se da  samo budeš ako te preko dana ne polomi sve što prećutkuješ.
-Slušaj Cico, svaki put kada ti je teško, znaš da imaš sa kim da pričaš. U redu je da ti dođe period kada nisi srećna i zadovoljna. Najvažnije je da si to primetila i da želiš da se pomeriš odatle. Uz moju pomoć ili pomoć nekog stučnog, nije vazno. Možda te usreći video smešne mačke na jutjubu ili to što ćeš ustajati svako jutro u pet. Možda će te usrećiti humanitarni rad ili pisanje priča za decu. Nije važno šta te pokreće. Samo ne odustaj od sebe.

Коментари

Популарни постови