Šta bi rekla maloj sebi?

-Cico, šta bi ti rekla maloj sebi?
-Maloj sebi?
-Pa, da, znaš, maloj Cici, kada bi sada mogla da je vidiš.
-Bićeš vrh riba!
-Hahaha.. Cico!
-Ne šalim se.. ali pored toga bih joj rekla da ne brine, i da će jedng dana, proći mnogo tipova, da će patiti, da život nije fer, ali da će sve na kraju biti okej. Šta bi ti rekla maloj Iris?
-Rekla bih joj da je super baš takva kakva je. Da je najhrabrija klinka koju poznajem. Ma svašta bih joj rekla. Rekla bih joj da je strašno preduzimljiva, i da ne gasi to u sebi, šta god da joj drugi kažu. Rekla bih joj da će je nekoliko puta razočarati ljudi koje voli, i da će sa nekima prestati da komuncira, ali da je i to deo puta. Rekla bih joj da veruje u sudbinu i da se ne plaši svih strahova koji joj se motaju po glavi. Rekla bih joj da pusti ljude da biraju svoj put i da se ne brine za njih, jer zna da su oni odabrali najbolje za sebe. Rekla bih joj da će biti najvoljenija. Rekla bih joj da će imati dobre faze zadovoljstva svojim izgledom, i faze nezadovoljstva, ali da će to kasnije postati njena priča. Rekla bih joj da je čeka uspeh o kakvom nikada nije mogla da sanja. Rekla bih joj da se ne plaši suza i da je u redu plakati. Rekla bih da će kad bude malo starija nailaziti na mnogo dobre ljude, nailaziće na one koji će je podržavati i simpatizirati samo zato što je ono što jeste i zato što radi ono što voli, zato bih je savetovala da uvek sluša svoje srce i da se ne plaši neuspeha. Rekla bih joj da će na putu nailaziti na zle čike koji će pokušati da učine da se oseća kao da nije postigla ništa, ali bih joj objasnila da su to njihove borbe i da ona sa tim nema ništa. Rekla bih joj da je u redu biti svestran, da je u redu menjati mišljenje, da je u redu biti drugačiji ili čudan, da je u redu kada se oseća kao da ništa nije u redu. Tuđe mišljenje joj neće baš plaćati račune, a i da joj plaća, i onda nije važno. Važna je ona, onakva kakva želi da bude i to je jedina stvar.
-Iris?
-A?
-A je l bi mogla da joj kažeš još nešto?
-Šta?
-Kaži joj da mi ovaj put na sedmom rođendanu ne sedne na rođendansku tortu, i pozdravi je od uplakane sedmogodišnje Cice.

Коментари

Популарни постови