Hipohondrija i druge bolesti na H


Što ja mrzim da se ljubim i grlim sa ljudima u znak pozdrava. Pogotovo sa nepoznatima. Kad me tako neko isceliva, sve čekam i da mi zalepi deset dinara na čelo i da se prekrsti. Okej, znam ja da je to deo kulture, ušlo nam u svakodnevicu, radimo i ne razmišljajući o tome. Jasno mi je da je to društveno poželjno i prihvatljivo, al šta da radimo mi koji smo nezainteresovani za takvo pozdravljanje. Ja nekad tako kažem da sam prehlađena, ili da imam herpes, ali ne može ni o tome mnogo da se laže, to su očigledne stvari.
-Iris, kada se tako ponašaš, pre svega izgledaš kao snob i hejter.- grdi me Cica
-Pa šta ja da radim? Što bih ja ljubila jednu Milenu koju sam upoznala pre tri nedelje i danas je opet srećem. Pre svega, kada je taj momenat u druženju i poznavanju kada počinjemo da se celivamo, i , ako to radimo sa relativno nepoznatima, što ne zagrlimo i ne poljubimo beskućnika na ulici?
-Pa fuj, beskućnik je prljav i može da ti prenese neku bolest. Milena, sa druge strane, jeste jedna čista devojka i prijateljica je tvoje prijateljice. Nije pretnja. Kontaš?
-Ako ćemo o pretnji ona je i u vazduhu, ali ne pričam o tome. Ja pričam o toj slobodi koju ljudi imaju da ti zažvale obraz, a ne znaju ni ko si. Zar ne misliš da je to malo licemerno. Ljube se i oni što se mrze. Ne vidim poentu.  A, i, ko ti garantuje da je Milena čista?
-Ama, snobe, čuješ šta ti kažem, niko kada te ljubi ne razmišlja da li te voli ili ne, u krajnjem slučaju. I, Milena makar izgleda čisto.
-E pa, nije sve kako izgleda. Ona možda ima neku neočiglednu bolest kao što je hiv, hpv, h1n1, hepatitis, hlamidijazu, hipertoniču bolest.... nikad ti ne znaš šta neko može da ti prenese.
-Iris, jesi ti dobro?
-Da, što?
-Ma ne, samo pitam ovako, je l psihičko oboljenje prenosivo? Plašim se za sebe.
-Ha-ha. Jako smešno.
-A ta tvoja paranoja, je l i ona može da se prenese?
-Cico, ja pričam o ozbiljnim stvarima ovde. Kad si se već dotakla pretnje, bolesti su svuda oko nas.
-Da, mama, neću piti ni iz čije flašice, da mama koristiću zaštitu, da mama...
-Cico, kad si ti poslednji put otišla kod lekara na sistematski?!
-Evo je opet. Kada si ti otišla kod psihijatra da ti dijagnostikuje hipohondriju?
-E Cico, to nije tačno. IJU ŠTA MI JE OVO NA JEZIKU?
-Izgleda kao kondilomi.
-Cico, zovi hitnu pomoć.

Коментари

Популарни постови