Muške priče


Da se razumemo, ja nisam uopšte ljubomorna devojka. Mislim, dobro, možda jesam malo. Dobro, malo više. Al makar nisam posesivna. Dobro.... Nije to sve sada ni važno. Važno je što osećam krivicu svaki put što Srđanu pijem krv kad znam da se žene motaju oko njega iako on, u praksi, nije ništa kriv. Kriv je što postoji, i što je baš tog dana u tom času odlučio da izađe iz kuće i ode u ono muško leglo bluda i razvrata gde se redovno, po nepisanom pravilu ,nađe neka seka koja ima svašta da pokaže. I eto, kaže meni Srđan, ima neka žurka, idu svi njegovi drugari, zove me da pođem i ja, al kaže da povedem i Cicu. Meni sve to čudno, znam da onaj jedan njegov drug ne može očima da gleda ni mene ni nju, a mržnja je obostrana u svakom slučaju. Nego se on meni poverio, kaže sviđa se Ivanu moja Cica. Nije ni ona ravnodušna, samo je kokoška, al mu to nisam rekla. I tako izašli mi, noć odmiče, kao i flaše vina, svima nam lepo, volimo tu muziku, poznato mesto i poznata lica kad odjednom- ljube se Ica i Cica. Srđan mi šapuće da sam mu dužna masažu. Kladila sam se da se Cica neće lako dati. Ne bi ona da je znala šta je kasnije saznala. To njegovo društvo vrvi od testosterona, sve alfe, sve mužjaci, sve jako, sve mačo, nema tu baš nijedan da kažeš da dibidus ne valja. A gde su takvi, po pravilu tu su i onakve. Ja sam se nekako navikla. Mi smo zajedno više od godinu dana. Prvo me je čudilo odakle njemu  toliko zgodih, lepih, poželjnih plavuša, PRIJATELJICA, al onda sam saznala da imam dioptriju ćurke, pa sam tim pre nabavila sočiva za detekciju pretnje.  Oni su svi avanturisti, vole da putuju, da se druže, imaju puno prijateljica sa studentskih seminara iz mladosti, ali se stvari tu ne završavaju. Srđan je sa mnom kul, kad mu tako neka zgodnica pošalje poruku da prijateljski proveri da li je u formi za druženje, on se kao prenerazi, bože ko je ovo, ja se nje ne sećam, pa je kao odbije, e šta radi kad mene nema, da l šalje, izvini zbunio sam se da li si za dop, to ne znam i ne želim da me interesuje. Elem, i Cica i ja smo se malo zapile, stojimo za stolom, mirne, nikoga ne diramo, kad najednom, ulazi krdo prezgodnih riba sa stavom jelena sa artritisom i dijarejom. Brdovit je put do kafane, a štikle im visoke.  Među njima, jedna specifično spaljeno plava ispušta krik ranjenog orla i baca se mom Srđanu oko vrata. Gledam u Cicu. Cica zbunjeno gleda u mene. Smeškam se. U mislima je vidim kako peva labudovu pesmu jer KAŽI JOJ DA SKLONI RUKE SA TVOJIH RAMENA. Naravno da ne bih uradila ništa. Pa nisam seljanka da se svađam oko dečka. Al samo da mi ON dođe ruku...
-Srkiceeeeeeeeee- vrišti spaljena. U mislima posipam benzin po njoj.
ON SE SMEŠKA. ON se smeška.
HA-HA
Ko se zadnji smeje......
Smiri se Iris.
Cica mi šalje poruku sa pitanjem ko je ova. Kaže skinuće ti dečka i stavlja smajli. Sestro slatka, besna sam kao ris.
Srđan se vraća do mene, a spaljena se baca Ici oko vrata.
-Icooooooooooooooooooooooooooooo.
Cica gori. Smejem joj se u facu. Skinuće ti dečka, šaljem joj u poruci.
I gotovo, sad i da hoće ne mogu da izbegnu- KO TI JE OVA- scenu . Ica možda može, al Srđan ide na isleđivanje, vezivanje za radijator, nedobrovoljno izgladnjivanje i ostale metode mučenja u cilju dolaženja do istine. Ja se pravim kul. On zna. On duboko u sebi zna. Pokušava da me poljubi i grli me, kao stiskavac uz pesmu. Mislim se, čekaj samo da izađemo, ima da te pritisnem kao hidraulična presa.
-Ko ti je ova?
-Aaaaa, ma sa seminara jedna drugarica.
-Aha, sa seminara...
-Ma nisi valjda ljubomorna? Ona je bila sa Rošketom.- mislim da me u svojoj glavi zamišlja pohovanu na 360 stepeni, kao, al sam je nasankao, rekao sam da je bila sa najgadnijim tipom ikad, sigurno se naložila.
-Aha, važi.- smeškam se i šaljem Cici sms sa dojavom sa kim je spaljena bila.
Ujutru me dočekuje poruka.
-Proverila sam Rošketov tviter, instagram, i fejs. Ima devojku već pet godina.

Коментари

Популарни постови