Nama je stvarno odlično u vezi

Od svih životnih okupljanja su najneprijatnija ona okupljanja u parovima gde se svi ljube, i licemerno tvrde da im je veza nešto najbolje na svetu. Još se meni ceo april pun Mesec poklopio sa Venerom i Sunce sa Uranom u šestoj kući... ma šalim se, nije to, samo sam imala produženi PMS. Danas ga obožavam, sutra ga mrzim, hoću da raskinem, pa hoću da se udam i da mu rodm decu. Ceo mesec tako. I on mene u takvom stanju vodi u društvo. Nema smisla. Ja se još naoružala lažnim osuđujućim osmesima, i tu i tamo opaskom ako se neko usudi da mi glumi savršenu ljubav. Da se razumemo, kad kažem savršena ljubav, miislm na ono:
-Ma da, mi se nikada ne svađamo, mi se slažemo u svemu, mi lako delimo poslove po kući, mi slušamo jedno drugo....
Ja ne kažem da je nemoguće, samo kažem da se realno svakome u vezi dešava, i da svi imamo periode klanja i razna druga stanja mira. I, što je najvažnije od svega, uopšte nema potrebe da u društvu pričamo kakva je kome veza. Logično, da nam se ne sviđa ne bismo bili tu. Nego eto, žene krenu pa se završi kako se završi. Ja sam bila čvrsto rešila da neću da učestvujem u toj temi ako je pokrenu. A pokrenule su je.
-Ovaj moj me ništa ne sluša... već mesec dana ga molim da zatvara vrata od kupatila, on ništa. I na kraju kad pohisterišem i krenem da se derem, on mene pita što mu ne objasnim lepo.
-MA NIJE ISTINA! JA UVEK ZATVARAM VRATA..
-Ccc- kaže druga- evo, i ovaj tvoj stalno menja iskaz. I ovaj moj. Vidi ga.... Danas mi kaže da je bio u kladionici, a onda se sutra izlane, kaže bio u kafani... ko zna za šta me još laže.
On je samo gleda i smeška se..
-A kad si već kod kladionice..ovaj moj ne izbija!- govori treća.
-Čoveče- govori taj njen- oprala mi je tiket od 26 000. I posle ga je bacila! Alo. Nisam mogao da verujem.
Svi muškarci u društvu su šokirani.
-Pa kako sam ja mogla da znam da je dobitan, uostalom, sanjam tikete noću, muka mi je više od njih.
-I ja sanjam tvoje cipele. Kako uđem u kuću ja se sapletem o cipelu, čizmu ili štiklu. Sve pare samo na to trošiš. Moji tiketi su makar pedeset dinara.
-Jesu, samo pedeset, al ja za razliku od tebe imam šta da obujem.
Svi gledaju u njegove pocepane Kappa patike iz 2001.
-Al nemaš šta da jedeš. Kad kupiš cipele ostane ti za kiflu pa se kod mene zickaš.
-Pa ja sam ta koja kuva, logično je da ti daješ pare.
Ostale žene guraju laktove u rebra svojih muškaraca i govore: "Je l čuješ?", i potvrdno klimaju glavom.
-I to što mi skuvaš, bolje da nisi.. U pravu je moja majka... ona meni najbolje skuva.
-Jaooooo, mali mamin sin. Idi kod mame ako ti je bolje.
Već postaje ekstremno neprijatno. Bože me sačuvaj, mislim se, štaje ovo, kakva im je ovo veza. I Srđan započinje priču o utakmici, svi muškarci se automatski prešaltavaju na to. Ovaj njen dobija jedno- "Razgovaraćemo kad dođemo kući".
U tom trenutku, kao po dogovoru sve gledaju u mene. Onim velikim, radoznalim očima, čini mi se kao da mi se unose u facu. Jedna od njih pita:
-A vama? Kako je vama u vezi?
-Uuuu super! Nama je stvarno odlično.

Коментари

Популарни постови