Ljubav se ne jede za doručak

Srđan počinje da radi, i to ovaj put za stvarno. Njente probni rad, njente honorarno. Fultajm osam sati, dve smene, šest dana nedeljno.
-Bojim se da ćemo upasti u krizu- žalim se Cici.
-Ma, daj, Iris, šta ti je? Pa niste vi zajedno dva meseca. Uostalom, odrasli ste ljudi, ljubav se ne jede za doručak.
Al se jedu moji nokti, mislim se. Osam sati bez dopisivanja. Osam sati dosađivanja. Kome ću sada da kopam oči kada mi se ne uči. On će početi umoran da dolazi, neće mu biti do života, sve će polako početi da se raspada. Viđanje ima da se svede na minimum. Biće ono: Draga, ne danas..sutra....ljubavi, umoran sam... srećo možda pauza?.... ovo više ovako ne ide.
-Cico, nekad bolje gladna nego neurotična, nezadovoljna, isfrustrirana devojka koja dečka viđa jednom nedeljno.
-Ja ne znam koji ti je đavo, ne budali. Ti voliš njega, on voli tebe, taj posao može samo da vam učvrsti vezu. A, ionako mi kukaš mesecima kako si neorganizovana. Eto, sada ćeš makar znati kada se viđaš sa njim, a kada si slobodna za ostali svet.
Ležimo tako u krevetu on i ja, gledamo neku edukativnu emisiju o žakamami, najvećoj zmiji na svetu, kad- zazvoni njemu alarm.
-Srećo, moram da ustanem, da se spremim za posao i da krenem.
-Ma daaaaaaaaaajjjjjj, ostani još pet minuta- govorim, a mislim se, ostani još ceo dan.
Znam da sam nezrela, al tako mi nešto teško pada, jer, ako se on pokrene, znači da nemam sa kim više da džabalebarim u krevetu do podne.
-Ha-ha, pa ne mogu da ostajem, počinje mi posao za sat vremena. Moram da idem. Iris, ne ponašaj se kao dete. Imaš ključ, ostani, taman bi mogla i da učiš.
Mogla sam ja svašta, da sam htela za sve ubijene sate svog života, mogla sam da izgradim stepenice do Meseca , al meni nema ničeg lepšeg od toplog kreveta i razbibrige, a još mi je sve to slađe kada je sa njim. Kao da neću i ja kroz godinu ili dve ustajati rano da bih završila sve poslove. Uživa mi se sad. A specijalno mi se uživa kada imam brda da učim.
-Dobro, ostaću i učiću.
-E, dobro, hajde pošao sam...
-Jaoooo, jao, jao, jao!!!!
-Ljubavi, šta je bilo?
-Posekla sam se. I to na konzervu! Sigurno moram na ušivanje. Molim te zovi posao i reci da moraš da ostaneš da me paziš.

Коментари

Популарни постови