Loptica naskočica

Beograd, grad velikih prilika. Takođe, grad velikih tržnih centara, velikih klubova i velkih seljačina.
Uočena u strogom centru grada i u strogom miniću, Cica je ispijala strogo treći koktel u novom društvu. Reč je o onim momcima koji kradu muške i ženske uzdahe. Da li sam preskočila da spomenem da to društvo trči za loptom i da za to dobija ludačku platu?
Elem, Cica je jednog od njih godinama unazad upoznala preko zajedničke prijateljice. Neko vreme su bili u kontaktu da bi joj se pre dve nedelje javio sa vešću da on i njegova ekipa sleću u grad nevinosti i da bi bilo lepo da se sretnu, o da, i da ona usput povede neke drugarice.
-Sezona je gotova, momci se vraćaju u grad- kaže mi Cica sa podsmehom.
-Srđan kaže da su bili baš dobri ove sezone.
-Ne, znam, ne pratim i ne interesuje me. Volela bih da vidim Marka, stvarno se nismo dugo ispričali.
-E, pa, devojko čuvaj se. Mene moj nimalo zgodni nefudbaler čeka već sat vremena- govorim i pozdravljam se sa ostatkom žena.
Priča je sledeća. Momci su došli. Cica i Marko su se ispričali koliko su mogli u čitavoj buci. Međutim, Cica je spazila jednog lika. Da, da..... Pavslina. Zašto Pavslin? Ovde se priča zahuktava.
Pavslin je Pavle slina. Još jedan dokaz moje genijalne mogućnosti za smišljanje nadimaka. Pavle je veooooma dobar drug Mileta Muštikle koji je mnogo nakon što su Cica i Mile raskinuli muvao Cicu. Ne jednom, već dva puta! Da priča bude još gora, Pavslin ima devojku pet godina.
Veče je teklo svojim uobičajenim tokom sve dok Pavslin nije primetio Cicu. Da budemo sasvim iskreni, Cica se nikada nije opirala, ali još je važnije da Cica nikada, ali nikada sa njim nije imala ništa više od bezazlenog flerta. Čak i tu noć.
Stvari nisu ispale bezazlene nekoliko dana kasnije kada je zajednička prijateljica pozvala Cicu da joj kaže da joj je Marko rekao, a da su njemu rekli drugari da je Cica strašna fuksa i da je bestidinica što je napala Pavslinu koji ZABOGA ima devojku, kao i da joj viri neka tamo stvar iz očiju i da za istu preklinje.
-Šta su ti muškarci... Čak i kada prođu pola sveta, zauvek ostanu mali zadrti Beograđani koji ne gledaju svoja posla- govorim Cici kako bih je malko utešila.
-Iris, nije u tome stvar.. poenta je da je,  kada sam ga pitala za devojku, kategorički tvrdio da je slobodan. Ja uprkos tome nisam imala ništa sa njim. Jedan mali jebeni flert. Plus, ja nikada nisam prišla prva.
-Očigledno je da je mala okrugla stvar jedino na šta oni umeju da misle.. a ti shvati to kako hoćeš.
-I šta sad, njima je dozvoljeno da prilaze kome god hoće, kada hoće i koliko hoće samo zato što su muškarci i da im se to naprosto opravda?
Istna. Nisam mogla a da se ne zapitam, tu noć kada je Cica otišla sa mislima o osveti, zašto se muškarcima sve prašta?
I što je još gore, zašto misle da su svarno toliko neophodni svakoj ženi. Da prvo razgraničimo sada, ja nisam seksista, ja sam samo žena koja veruje da i muškarci i žene mogu da funkcionišu samostalno, jedni bez drugih. Duboko sam svesna vremena i prostora u kojem živim, ali sam šokirana da ljudi koji su videli pola velike lopte misle da žena nije dorasla muškarcu.
Zašto su žene uvek te koje su krive? Ako žena ima puno partnera- ona je fuksa. Ako muškarac ima puno žena- on je šmeker. Koja je tu logika stvari?
-Slušaj, sve i da sam nasrtala na njega, ako je on zauzet i veran muškarac trebalo je da odbije- govori mi Cica sutradan u reanaliziranju situacije.
-Tako je, ali, on nije veran.
-Ne znam...
-Ma daj, Cico, ne razbijaj glavu. Ti si samo bila žena koja se jedno veče ponela kao muškarac. Samo si pristala na flert. Gde je tu tvoja krivica?
-Vidš, u tome. Žene ne treba da se ponašaju kao muškarci. Trebalo je da pretpostavim da me laže jer me je muvao poslednja dva puta i oba puta je imao devojku. Trebalo je prosto da znam i da ne pristanem ni na šta.
-Ako mene iskreno pitaš, žao mi je njegove devojke, njoj treba reći sve i učiniti joj uslugu. Ona je u vezi sa seljačinom.
-Iris, tada bih tek ispala jadna u njenim očima. On bi bio u fazonu da ja želim da ih zavadim. A onda bi ona bila u fazonu jadnice, nikada ga nećeš imati. Što ja ZAPRAVO nikada nisam ni želela. Prosto, toliko dugo sam sama, prijalo mi je samo da vidim da se dopadam nekome.
-Ženska glavo, niko tebe niti nekog drugog ne može ni na šta prisiliti. Tako i ti nisi njemu stavila nož pod vrat i rekla MUVAJ ME! Stvari prosto ne funkcionišu tako. Prvo, negirao je da je zauzet. Drugo, on je prvi prišao. Treće, ti si se samo zabavljala. Prosto je i jednostavno.
-A tu je još gora stvar. Marko se ni mic nije potrudio da me odbrani. Ja sam stvarno mislila da smo prijatelji.
-E pa, očigledno nam nisu prijatelji svi koji to tvrde. A i, znaš, neki prijatelji su prijatelji radi posteljine..
-Iskreno želim i jednom i drugom da im se svaka lopta uvrne i da bude zaista bolno.
-Nisam baš sigurna o čemu najtačnije pričaš. Ali gledaj to ovako. Još samo da spavaš sa jednim od njh i gotovo si starleta. Tada počinje život popločan dijamantima.
Pokušala sam da se našalim.
Nije joj bilo smešno.

Коментари

Популарни постови